Szponzorált linkek:

Ősmagyar ételrecept, ami sokakat megmosolyogtat! Így készül hagyományosan a Tüttyölt ratyli! Ne lepődj meg ha nem értesz egyetlen szót sem az eredeti receptből :-)

Hirdetés:

Ősmagyar ételrecept, amin lehet röhögni és mintha latinul írták volna, semmit sem értünk belőle.
Az originál változat, de ha nem értesz belőle egy kukkot sem, ne izgulj, mert hamarosan jön a fordítás!

Hozzávalók:
„Másfél kiló nyersratyli
egy jókora pese
2 csobolyó gönyézde (ha lehet pörögősi)
3 csipet cihánta
4 ölej csikmány
kb. 5 zamecsli
1 suttyonyos petrecel
1 véka vatyek”

Elkészítés:
„A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem ereszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mert hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba, majd jól összegyöröszjézzük. Várunk, amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát.”
Tanácsok:

Most el lehet dönteni, hogy elkészítjük-e és ha igen, akkor mivel és hogyan. Kannásbor illik hozzá.
Elkészítési idő: 45 perc

Hirdetés:

Ugye, hogy nem értettél te sem semmit, de kiderült, hogy , ez Horvátország, Baranya, Szent László tájszólásával íródott.. Így hát egy odavalósi személy a következő fordítással könnyítette meg az életünket:

Eredeti recept, magyarra adaptálva:
50 dkg burgonya
1 tejföl
10 dkg sonka
20 dkg sajt
1 kanál zsír
tojás igény szerint
bors,só
ízlés szerint sok más fűszer

Elkészítés:
A krumplit meg kell főzni, majd , összetörni. Eközben megfőzzük a tojásokat. Össze kell keverni a tejfölt,az apróra vágott sonkát és a sajt felét reszelve, legvégül pedig a főtt tojást ugyancsak reszelve. Ízlés szerint megfűszerezzük. Egyenletesen elosztjuk egy tepsiben vagy hőálló tálban a tört krumplit, egyenletesen ráterítjük a tejfölös masszát, majd a maradék sajtot a tetejére reszeljük, kb 15-20 perc alatt összemelegítjük a sütőben.Forrás

Fájl:Sóváradi parasztház.jpg

Fotó :wikipedia.org/

Hirdetés: