Szponzorált linkek:

Bajorországi Erzsébet, vagyis Sisi, a magyarok szeretett királynéja egész életében harcban állt az anyósával, mert el akarta venni a gyermekeit! Olyat talált ki, amitől még Ferenc József lélegzete is elakadt!

Hirdetés:

Sissi, a magyarok királynéja egész életében harcolt az anyósával, a gyermekeiért kellett megküzdenie! Olyat talált ki, amitől még Ferenc József lélegzete is elakadt!

Fotó : Közkincs

Forrása : https://hu.wikipedia.org

 

Harcolt anyósával gyermekeiért Sissi és olyat talált ki, amit még férje is meglepetten fogadott
A császár és Erzsébet királyné ezen a ponton ütköztek.

Sissi 180 éve született , december 24-én. Alig 16 éves volt, amikor felesége lett Ferenc Józsefnek. 20 esztendősen már két gyermeknek adott életet.. Anyósa, Zsófia főhercegasszony úgy döntött, hogy majd ő felügyeli a gyermekek nevelését, ettől kezdve Sissi alig láthatta kislányait, sőt több termen kellett átgyalogolnia, mire a gyerekek szobáihoz ért, ott pedig állandón a gyermekek gondozóival találta szembe magát. Valósággal csak mint látogató lehetett együtt saját lányainál.

Hirdetés:

Ekkor még fiatal, éretlen, félénk asszony volt, Sissi, aki nem tudta kiharcolni, hogy a gyermekeivel ő foglalkozhasson. Sokkal később, Rudolf fia olyan kemény, katonai nevelést kapott, amitől az akkor már bátor és kemény Sissi végre meg tudta tenni azt, amit évekkel azelőtt szeretett volna. 1865-ben,alig 28 évesen, kivívta, hogy a gyermekek teljes felügyeleti jogát rá ruházza a férje, a császár. Többek között elérte az önrendelkezés jogát is, ami azt jelentette, hogy saját maga dönthetett arról, hogy mikor és hol tartózkodik. Ferenc József pedig dicséretére mondva. nagyon komolyan vette ezeket a megállapodásokat és tartotta is magát hozzájuk egész életében. Így történt, hogy Sissi végre maga gondoskodhatott a gyermekeiről.

Fotó : wikipedia.org

Hirdetés: