Szponzorált linkek:

Itt lehet elrejtve a legendás hun vezér, Attila vezér sírja? Isten ostorának végső nyughelyére derülhet fény. Az egyik legismertebb ilyen legenda szerint: egyszerre három, egymásba ágyazott koporsóban temették el: egy arany, ezüst és egy bronz koporsóba.

Hirdetés:

Itt lehet elrejtve a legendás hun vezér, Attila vezér sírja? Isten ostorának végső nyughelyére derülhet fény. Az egyik legismertebb ilyen legenda szerint: egyszerre három, egymásba ágyazott koporsóban temették el: egy arany, ezüst és egy bronz koporsóba.

 

Itt lehet elrejtve a legendás hun vezér, Attila vezér sírja? Isten ostorának végső nyughelyére derülhet fény. Attila, Isten ostora legendás hun vezér volt, akinek tragikus halálát követően évszázadokkal, évezredekkel később sem találták meg végső nyughelyét.

 

Fotó : Közkincs

Forrás: wikipedia.org

A Hun Birodalom egyes feltételezések szerint Közép-Ázsia sztyeppéitől a mai Németországig, a Fekete-tengertől a Balti-tengerig terjedt

Itt lehet elrejtve a legendás hun vezér, Attila sírja?
Végre fény derülhet Attila, Isten ostorának végső nyughelyére.
Attila, Isten ostora, a legendás hun vezér, akitől rettegtek a népek, és tragikus halálát követően , a végső nyughelyét évszázadokkal, évezredekkel később sem találták meg.

Azt, hogy hova lett eltemetve mély titok fedi a mai napig, senki sem tudja biztosan, hogy hová temették, de különféle legendák keringtek, magáról a temetési szertartásról is.

Az egyik legismertebb ilyen legenda szerint: egyszerre három, egymásba ágyazott koporsóban temették el: egy arany, ezüst és egy bronz koporsóba.

Hirdetés:

 

Sokak szerint a nagy hódító a Tisza egyik szakaszán lehet eltemetve.
Erre számos legenda utal, az egyik szerint például a Tiszát elterelték, azért, hogy meg tudják ásni a sírt, és el tudják készíteni a végső nyughelyét.

5000 rabszolga épített egy gátat a folyón, majd, amikor kiszáradt a meder, akkor ásták meg a sírt., és három egymásba ágyazott koporsóban helyezték el Attilát.

Miután megadták a végtisztességet és elhantolták, azután visszaengedték a Tiszát az eredeti medrébe, majd ezután az egykori testőrei az összes rabszolgát lemészárolták, azért, hogy soha ne derüljön ki, hol nyugszik Attila, a hun.

Attila sírját a legendák nyomán tízből kilencen, vagy lehet, hogy mind a tízen a Tiszában, és hármas koporsóban keresnék, ennek ellenére napjainkban meglepően kevés kutató hisz ebben a mondának.

Ipolyi Arnold Magyar mitológia című kötetéből terjedt el ez a történet, még a 19. század során, majd bekerült az oktatásba is , ezért került bele az emberek tudatába szinte kiirthatatlanul. Az elmúlt években, rengeteg olyan leletet találtak, amely utalhat Sicambriára, Attila király városára.

Egy sziklába futó nyíláson át csőkamerával mutattak be korábban egy műsorban, egy 16. századi térképre, hőtérképekre hivatkozva, valami olyasmit, ami egy sírkamrára hasonlíthat.

Sokak véleménye szerint Attila sírhelye, ez a Pilisben található kamra lehetett.
A szóban forgó dokumentumfilm állításai a mai napig nem lettek tudományosan bizonyítva, ezért most megint a kezdeteknél tartunk: ugyanis senki sem tudja ma sem, hogy hol helyezték Isten ostorát végső nyugalomra.
Lehet ez a történelmi végzetünk, hogy soha nem találhatjuk majd meg ezt a neves vezérünket

AdminCsilla

Hirdetés: