Szponzorált linkek:

FONTOS! Havi 6 ezer forintot ad az állam hiteled törlesztésére! Szinte senki nem tud róla, pedig SOHA nem kell visszafizetni! ÍGy kapod meg Te is a pénzt>>>

Hirdetés:

FONTOS! Havi 6 ezre forintot ad az állam hiteled törlesztésére! Szinte senki nem tud róla, pedig SOHA nem kell visszafizetni! ÍGy kapod meg Te is a pénzt>>>

Figyelem! Évi 70 ezer forintot ad az állam a hiteled törlesztésére!Szinte senki nem tud róla, pedig SOHA nem kell visszafizetni! ÍGy kapod meg Te is a pénzt>>> Magyarországon a lakástakarékpénztári befizetések után 30 százalék állami támogatás jár, aminek felső határa évi 72 ezer forintban maximalizálható.

Kapcsolódó kép

akár felújításra, lakáscélú hitel elő- és végtörlesztésére, de bútorvásárlásra, légkondicionáló beszerzésére is fordíthatják az ügyfelek. Emellett lehet belőle napkollektor kiépítésére, radiátorok, nyílászárók cseréjére fordítani, sőt, kertrendezésre is költeni.

Egy adóazonosítóhoz egy lakástakarékpénztári szerződés tartozhat, de kedvezményezettként a közeli hozzátartozó, unoka, örökbefogadott gyermek is megkaphatja a szerződés lejártakor esedékes összeget..írja a napi.hu

WRIER

Nézzük meg mi is ez pontosan:

A lakás-takarékpénztár (rövidítve: LTP) olyan szakosított hitelintézet, mely kizárólagosan lakáscélú betétek gyűjtésével és lakáscélú hitelek nyújtásával foglalkozik.

A lakás előtakarékosság egy államilag támogatott lakásfinanszírozási lehetőség. Az állam a megtakarítás után támogatást nyújt. A lakás-takarékpénztár a megtakarítási idő lejártával kedvező hitellehetőséget biztosít. Minden magyar állampolgár igénybe veheti, családi állapottól és jövedelemtől függetlenül.

Hirdetés:

a lakás-előtakarékossági szerződésekre nem kell kamatadót fizetni
a ltp a betétre fix, jogszabályban előírt 1%-3% éves betéti kamatot biztosít
hitelkamat 3,9%- illetve 6%(módozattól függöen) ami állandó és fix
a megtakarítást rugalmasan lehet változtatni, mind összeg mind futamidö tekintében
az éves megtakarítás után a magyar állam 30%-os állami támogatást biztosít, legfeljebb 10 évig, legfeljebb havi 20 000 forint-os megtakarításig (maximum 72 000 forint támogatás/év/szerződés)
a LTP pénztártól a szerződés lejárta után az összegyűlt betét nagyságával megegyező lakáscélú hitel igényelhető, mely az esetleges banki hitelfelvételnél önerőnek számítható fel
az állami támogatás alanyi jogon járó juttatás, ezért keresettel nem rendelkező, szerződéssel rendelkező is kaphatja (például egy családnál az apa, az anya nevén is van egy szerződés, és kötnek egyet a kiskorú gyermekük nevén is; így havi 60 000 forintot tesznek félre, míg az állami támogatás összege 3*(20 000 ft*12 hónap 30%-a))
az állami támogatásra magyar állampolgárok, a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személy beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényben meghatározottak szerint a szabad mozgáshoz és tartózkodáshoz való jogát a Magyar Köztársaság területén gyakorló személyek, bevándorolt, vagy letelepedett jogállású, vagy menekültként elismert személyek jogosultak (van adószámuk)
2009. július 1. után kötött szerződésekre csak lakáscélra használható fel a 30%-os állami támogatás.

Forrás : wikipeadi.org

Hirdetés: