Szponzorált linkek:

Ez a nap híre!!! Idén 54 ezer forintot kapnak a nyugdíjasok a kormánytól! Mutatjuk hogyan érkezik meg a pénz Önhöz :

Hirdetés:

Kapcsolódó kép

A hvg végzett egy számítást, mely szerint jövőre az átlagnyugdíjas 54 forintot kap pluszban a kormánytól az idei pénzéhez képest és ezen felül még szinte biztos az Erzsébet utalvány, de ennek összegéről még nincs hír, így nem is számoltak vele! A plusz pénzt a nyugdíjemelés, és a nyugdíjprémium teszi ki.

Nézzük meg elsőként a nyugdíjemelést! A magyar átlagnyugdíj az év elején 128 ezer forint volt. Erre jön a 2,7 százalékos emelés, ami havi szinten 3450, egy évre vetítve pedig 42 400 forintnak felel meg.Ez tiszta sor, nem is kell sokat ragozni!

Hirdetés:

A második pénzösszeg a tavaly novemberről jól ismert nyugdíjprémium! Ez akkor jár a nyugdíjasoknak, amikor, a gazdasági növekedés mértéke több, mint a 3,5 százalék!A magyar kormány jövőre 4,1 százalékos gazdasági bővüléssel számol, így ez a feltétel teljesül.

A prémiumot két szám szorzatából lehet kiszámolni. Az egyik a 3,5 százalék feletti növekedés (ami jelenleg 0,6 százalék) melyet meg kell szorozni a nyugdíj november havi összegének 25 százalékával, de maximum 20 000 forinttal. Tehát magyarán az átlagnyugdíj esetén az egyenlet a következő: 0,6 szorozva 20 ezerrel, ami 12 ezer.

A két tételt összeadva jön ki a végösszeg, az évi 54. 400 forint.írja a hvg.hu

Hirdetés: