Szponzorált linkek:

Nyugdíjasok figyelem!!! Itt a fantasztikus hír – jön a nyugdíjprémium és az Erzsébet utalvány minden nyugdíjasnak! Mutatjuk pontosan mekkora összegre számíthatnak a nyugdíjasok :

Hirdetés:

Nyugdíjasok figyelem!!! Itt a fantasztikus hír – jön a nyugdíjprémium és az Erzsébet utalvány minden nyugdíjasnak! Mutatjuk pontosan mekkora összegre számíthatnak a nyugdíjasok :

Képtalálat a következőre: „nyugdíj”

Ahogyan a költségvetés tervezetéből kiderül: a kormány 4,1%-os GDP-növekedéssel számol, így a jogszabályok miatt jár a prémium az idősebbeknek. Ez a legtöbb nyugdíjas esetében legfeljebb egyszeri 12 ezer forint lesz. Ha egy nyugdíjas 80 ezer forintnál kevesebbet kap havonta, akkor az ő esetében lehet arányosan kevesebb a prémium összege (keretes írásunkból kiderül a számítás módszertana). A kormány ezt az egyszeri összeget a novemberi illetménnyel együtt utalja.

Bár hivatalosan még nem jelentették be, nem lennénk meglepve, ha jövőre is jutna pénz a költségvetésből Erzsébet-utalványra, hiszen választások is lesznek.-írj a portfolio.hu

Hirdetés:

Már a Költségvetési Tanács asztalán van a biztonságos növekedés költségvetésének tervezete. A kormány céljai változatlanok: a családok, a gazdaság, a foglalkoztatás és a biztonság megerősítése. A büdzsé parlamenti benyújtásához elengedhetetlen a testület által kialakítandó vélemény, ami jogszabályban foglalt garanciális elem.
A Költségvetési Tanács egyik legfontosabb feladata, hogy minden évben véleményt nyilvánítson a központi költségvetési törvényről. A kormány gazdaság- és társadalompolitikai céljai mentén a jövő évi büdzsé alacsony hiánnyal számol négy százalék feletti növekedés mellett. Változatlanul a költségvetés stabilitásának szem előtt tartását tükrözik az egyes bevételi és kiadási tételek. Az elmúlt évekhez hasonlóan az állami működésére csak annyi költés lehetséges, amennyi saját forrásokból biztosítható, megvalósítva e tekintetben a nullás egyenleget. A magyar gazdaság kilátásai jók, de az eurózónában vannak válságra utaló jelek, ezért a kormány 50%-kal megemelt tartalékkal tervez. A 2019-es költségvetés a jövő héten kerül az Országgyűlés elé, és várhatóan július második felében fogadhatják el.

(Pénzügyminisztérium)

Hirdetés: