Szponzorált linkek:

Fogamzásgátló,gyulladáscsökkentő sőt epilepszia gyógyszer maradvány mutatható ki a Balaton vízéből.Erre vigyázzatok mostantól!!!! >>>>

Hirdetés:

Fogamzásgátló,gyulladáscsökkentő sőt epilepszia gyógyszer maradvány mutatható ki a Balaton vízéből.Érdemes megnézni ezt a rövid videót.

File:Balaton - Tihany.jpg

Magyarország – Biztos, hogy van fogamzásgátló hormon maradvány a Balatonban, ám egyelőre ezek koncentrációja a kimutatási határérték alatt van – közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) az MTI-vel.

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont tihanyi limnológiai intézetének munkatársai azt kezdték vizsgálni, milyen élettani hatást gyakorolnak az emberi eredetű fogamzásgátló gyógyszerek maradványai a vízi ökoszisztémákra, milyen idegrendszeri változásokat okoznak a hormonok a csigákban és a halakban, és befolyásolják-e a fogamzásgátlók a vízi élőlények szaporodását.

Hirdetés:

A kutatók a Balaton és a Zala vízgyűjtő területén mérik a fogamzásgátló hatóanyagok – a progesztogén és az ösztrogén – koncentrációit, és eddig azt tapasztalták, hogy a koncentrációk nem magasabbak a nemzetközi átlagnál. A fogamzásgátló hormonok a Balatonba is bejuthatnak, de egyelőre magában a tóban a jelenlegi kimutatási határérték alatt vannak a koncentrációk. A Balaton vízminősége kiváló.

A kutatást azért kezdték el, mert a szteroid fogamzásgátló hormonmolekulák nagy részét nem szűri ki a szennyvízből a szennyvíztisztító telepeken alkalmazott háromlépcsős tisztítási technológia. Így a biológiailag aktív hormonok és bomlástermékeik 70-90 százaléka az élővizekbe jut a tisztított szennyvízzel – olvasható a közleményben.

Hirdetés: