Szponzorált linkek:

Miért tilos a Balatonon balatoni halat árulni?Ön tudta, hogy a balatoninak árult keszeg román vagy ukrán? A hekk pedig Argentínából érkezik kővé fagyva?

Hirdetés:

Ön tudta, hogy a balatoninak árult keszeg román vagy ukrán? A hekk pedig Argentínából érkezik kővé fagyva? A balatoni halsütőkben tilos balatoni halat árulni, a Balatonon már halászat sincsen. A tiszai és dunai halak is eltűntek az éttermekből.

Na ezt kapd ki :

A hekk nem magyar és nem is a Balatonból fogják! Az európai hekk nem más, mint az argentin partok közeléből származó, tőkehalak családjába tartozó tengeri csuka.

Hirdetés:

A 60-as, 70-es években hazánkban már jelen lévő hekk feltételezhetően a magyar édesvízi halak exportja következtében fellépő készlethiány pótlása, illetve a keszegfélék árának növekedése miatt jelent meg – írja a Nébih Szupermenta. Rendkívül könnyű elkészítése miatt hamar közkedvelt halétellé vált itthon is, emiatt is sütötték, illetve – egyfajta hagyományként – sütik mind a mai napig a balatoni büfékben, strandokon és éttermekben a Dél-Atlanti óceán partja mentén a Földközi-tengeren, Észak-Skandinávián és Izlandon át egészen Észak-Afrikáig nagyüzemben halászott tengeri ragadozóhalat.

Enyhe íze, egyszerű feldolgozása/fogyasztása miatt szeretjük
Jó minőségű fehér húsú, kellemes enyhén hal ízű, jól átmosott állapotban jellegzetes halszagtól mentes. Majdnem teljesen szálkamentes, így gyermekek számára is könnyen fogyasztható.
Főzést, sütést követően húsa könnyen leválik a gerincről, kevés vizet enged, nem omlik szét. Megsütve szinte egyöntetűen fehér húsú, kívül roppanós, könnyedén fűszerezhető íncsiklandozó étel. Általában sütve, kovászos uborkával vagy savanyúsággal, friss fehér kenyérrel, valamintsült burgonyával fogyasztjuk.

Hirdetés: